En ikke helt så uformel aften på Uformel

Uformel gastronomi

På en meget varm sommeraften var turen kommet til restaurant Uformel midt i København – i skærende kontrast til naboerne på torvet ved Palads Biograf finder man dette finpolerede spisested med store vinduer, mørke overfalder og guldskinnende lys. De skriver selv på deres hjemmeside, ”at der er højt til loftet og frie rammer, og som navnet antyder, har de ingen fine fornemmelser”. Der er bestemt højt til loftet rent bogstavligt, men lidt fine fornemmelser er der dog, men måske det mest af alt skyldes den alt andet end personlige indretning.

Formel uformel mad og betjening

Når det er sagt, skal der dog ikke herske nogen tvivl om, at restauranten var indbydende og trendy indrettet. Vi blev mødt af venligt personale, der præsentere maden på en velforberedt og imødekommende måde. Dog var de lidt for ivrige efter at servere drikkevarer og allerede inden for de første 10 minutter blev vi spurgte adskillige gange, hvilken vin vi ville drikke og selv efter det første glas blev det ved – det er måske traditionen at bestille mere end et glas og endda mere end en flaske, men det ville nu alligevel klæde dem at være en anelse tilbageholdende med at presse på. Dertil er det nødvendigt at sige, at det også er en anelse uklædeligt at komme med vand og fylde vandkaraflen op, selvom den stadig er halvt fyldt, for derefter at kræve betaling for to flasker vand – men hvis det kan holde priserne på maden nede, så går det jo nok.
Nu til maden – et menukort, der bød på indtil flere spændende retter, hvilket også førte til, at vi endte med at bestille en del af dem til deling. Og det fortrød vi bestemt ikke, selvom vi til sidst kunne trille derfra fyldt af indtryk. Vi startede med et par af deres snacks – Croquette af kalvebrissel med løgcrème samt sprøde kyllingechips med dip.

Dernæst kastede vi os over en perlerække af retter til deling, så vi ikke gik glip af noget. Menuen bestod af: Taskekrabbe med ristede asparges og syltede grønne jordbær, Nye danske kartofler med løg og Pata Negra, Slethvar med sprøde salater, høns og crouton, Ristet kalvebrissel med ærter, hønsesky og hvide asparges samt Sommerbuk med løgsoubise, ristet salat og røget marv – det lyder alt sammen meget fornemt og det var det bestemt også, men yderst velsmagende og til tider også helt nyt. Dog var visse af smagene på linje med andre nordiske retter rundt om i København – men det er jo ikke i sig selv dårligt.

Restaurant Uformel

Alt i alt en god oplevelse på Byens Bedste 2016

Så selvom Uformel er knap så uformel, og tjenerne var lidt for ivrige for at sælge drikkevarer, så nød vi en aften i det nordiske køkken med fokus på friske og spændende råvarer og hyggelig stemning.

Og ingen tvivl om, at den dugfriske pris som Byens Bedste 2016 i Gastronomi er helt på sin plads.

Skriv et svar