Mêlée – I det franske hjørne

Mêlée - I det franske hjørne

På Martensens Allé 16 på Frederiksberg – en lille sidegade til Gammel Kongevej – ligger der et lille stykke af Frankrig. I lighed med nogle af de bedste og mest autentiske steder i Frankrig syner den lille restaurant ikke af det store udefra. De fleste dage kan man endda blive i tvivl om, hvorvidt den stadig holder åbent og tager imod sultne gæster fra nær og fjern. Men lad dig ikke skræmme væk af det ydmyge og lidt slidte ydre. Så snart du åbner døren og mødes af den næsten hjemlige hygge, fornemmer man, at stedet har noget helt særligt at byde på. På forholdsvis få m2 er det nemlig lykkedes at skabe et lille stykke af Frankrig – et sted, hvor man på trods af travlhed altid bydes velkommen af veloplagte og velforberedte tjenere. Indretningen er forholdsvis anonym på den gode måde – det er maden, der er i fokus og det udenom fremstår som en velovervejet selvfølge.

I sidste uge var det igen tid til at genbesøge stedet. Vi får et fint bord midt i restauranten og bydes velkommen med smil og fransk charme. Der går ikke mange minutter, før vi er udstyret med hvert vores gals vin – deres La Forge Estate, Sauvignon Blanc fra 2012 kan varmt anbefales og står godt til de fleste retter. Valg af rødvin er mere tilfældig – Mêlée-folkene er i gang med at prøvesmage nye vine til deres kommende restaurant, der eftersigende skal åbne på Vodroffsvej – men ikke desto mindre et godt mach til de lækre franske retter. Og så til maden. Selvom der – som på en traditionel fransk restaurant – ikke er rigtig mange retter at vælge imellem, byder menukortet og tavlen over baren på en række retter, der alle får mundvandet til at løbe. Det er ikke nogen helt nem opgave at vælge, men vælges skal der jo. Det ender med, at vi starter med at dele deres lækre serrano skinke med salte mandler – en måske simpel, men ikke desto mindre genial sammensætning og dertil deres lækre baget. Derefter går vi ombord i deres helt enormt velsmagende Kalvebrisler med løg og brunet smør – må indrømme, at det er meget længe siden, vi har smagt en så lækre og veltillavet ret. Den eneste ulempe ved kalvebrislerne er, at retten ikke super stor, men så er det jo heldigt, at næste ret allerede står og venter – deres Foie gras terrine m/blommer, salat og sprødt ristet rugbrød går man aldrig fejl af. Mætheden er nu klart ved at melde sig, men det er jo svært at sige nej til ost og særligt til deres lækre Comté – eftersigende den mest spiste fast-ost i Frankrig overhovedet og derfor ikke en overraskende ret hos super franske Mêlée.

Maden på melee

Alt i alt en fantastisk smagsoplevelse pakket ind i fransk charme i landlig stil – man føler sig velkommen på en hjemlig måde og hvis man skulle komme dertil, hvor man havde et helt fast sted, hvor man spiste søndags-familie-middag, så står Mêlée helt sikkert øverst på listen.

Skriv et svar