Påskeaktiviteter ”på den anden side” i påskeferien

Påskeaktiviteter i påskeferien

I påsken arrangeres de traditionelle ‘kunstrunder’ i Skåne, hvor man kan besøge hundredvis af kunstnere i deres hjem og atelier, og den originale kunstrunde, på Österlen, fejrer 50-årsjubilæum. Herudover åbner Övedskloster porterne til sine historiske lokaler og Malmøs museer arrangerer påskeaktiviteter for både børn og voksne. Hvis du bare vil blive inden for, er der også mange online handlende, der har særlige tilbud i disse dage. Et hit blandt mange er påske gratis spins. Prøv at kigge nærmere på det også i påskeferien.

Påskeferien i Danmark og Sverige

Skolerne i Sverige og Danmark holder påskeferie i uge 15. Men hvor Skærtorsdag er en helligdag i Danmark, er den i Sverige en almindelig arbejdsdag – mange tager dog fri enten halvdelen eller hele dagen. News Øresund har samlet nogle af de aktiviteter den Skånske del af Greater Copenhagen byder på i påskeferien.

Nordvest Skåne: Her kan man besøge kunstnerne i deres åbne atelier, og kunstrunden strækker sig fra Båstad gennem Ängelholm og Helsingborg, ned til Landskrona. Der er fællesudstilling i Landskrona konsthall.

Österlen og Simrishamn: For halvtreds år siden arrangeredes den første kunstrunde på Österlen i det sydøstlige Skåne. Sidan da har det traditionen tro været afholdt hvert år omkring påsken og er et populært turistmål, for både skåninger og besøgende fra andre dele af Sverige og Danmark. Kendskabet til Kunstrunden på Österlen har spredt sig mere og mere i Danmark og især i København.

– Det føles som om kunstrunden bliver mere og mere populær blandt danskerne og nu kommer de allerede til påske og ikke kun om sommeren. Vi har også kontakt med de kunstrunder som er startet på Sjælland, så vi har af et lille Øresundssamarbejde i gang, fortæller Susanne Lindblad, leder af Tjörnedala konsthall der drives af Östra Skånes Konstnärsgille, arrangøren bag kunstrunden.

Sydvest Skåne: I sydvest Skåne er der kunstnere hele vejen fra Trelleborg i syd og op til Malmø, og de holder åbent i påskeugen og den efterfølgende weekend. Fællesudstillingen er i Vellinge og med fernisering fredag.

Kunstrunder i Skåne: Skulpturer fra glaskunstneren Elna Joloms glashytte i Norra Björstorp på Österlen under kunstrunden 2013. Foto: News Øresund – Emilia Söelund

Skånes frie Kunstrunde: Mindre etablerede kunstnere, som ikke nødvendigvis kommer fra Skåne, har chancen for at udstille på Skånes frie Kunstrunde, som har sin fællesudstilling i Oxhallen i Helsingborg.

Midten af Skåne: Kunstrunden i midten af Skåne starter i Höör med en fællesudstilling, og går fortsætter derefter til Väggarp, Harlösa, Billinge og Vinslöv. Runden fejrer 15 år og har derfor også en jubilæumsudstilling med 92 medvirkende kunstnere.

Vest Skåne: Kunstrunden i det vestlige Skåne har fællesudstilling og fernisering i Torup, hvor cirka 85 kunstnere udstiller deres værker.

Andre aktiviteter i påskeferien

Ikke kunstinteresseret? Der er meget andet spændende at opleve i Skåne:

Kæmp mod rumrobotter og prøv forskellig vintersportsgrene på Tekniska Muséet i Malmø: I påsken kan du opleve den digitale verden i det virkelige liv, og samtidig konkurrere i forskellige vintersportsgrene, eller besøge udstillingen Nya Gruvan, hvor du kan prøve maskiner, spilleautomater og simulatorer.

Åbent hus på Malmø Live: Prøv at spille elguitar og andre instrumenter, gå en quizrunde eller vær med på det kreative musikværksted. Malmö Live holder åbent hus hele påskeferien.

Påskeferie på Malmö Museer og Malmö konsthall: Malmö Museer er åbent hele påskeferien og har forskellige temaer hver dag, blandt andet æggemaling, hekse og magi. På Malmö konsthall kan både børn og voksne skabe deres egen kunst, og blive inspireret af udstillingen Barba Rosa, i det åbne værksted den 11. april.

Påske på Övedskloster: Nyd påsken på Övedskloster fra 1700-tallet, og besøg kunstnerne i dets historiske lokaler, gå på havemarked, tag en rundvisning eller vær med på aktiviteterne for børnene. Påskeaktiviteterne foregår fra Langfredag til og med påskedag mellem 10-17.

Kilde: News Øresund

Skriv et svar