Tour de France kommer til København – og vi er klar

Noget tyder på, at en vild drøm for mange kan blive til virkelighed. Ifølge TV2 Sporten byder København og resten af Danmark i hvert fald på åbningen af Tour de France, en af verdens største sportsbegivenheder.

Regeringen, regioner og øvrige kommuner samt en række private interessenter går sammen med København, således at et samlet Danmark kan byde på de 3 indledende etaper af Tour de France i 2018. Parterne er klar til at ryste op med ikke mindre end 90 mio. kr., så prologen kan køres i København og to yderligere etaper af det traditionsrige cykelløb kan køres i andre dele af Danmark, følger det af TV2s kilder.

Tour de France begynder i København

Det er blevet en almindelig ting for Tour de France, at cykelløbet begynder i et andet landet end Frankrig. Etapeløbet er tidligere startet i både England, Spanien, Tyskland, Irland og Belgien. Da de første etaper i sin tid blev kørt på Korsika, oplevede øen efterfølgende stor økonomisk gevinst heraf. Årets Tour havde etapestart i Utrecht, Holland, hvilket kom til at koste hollænderne omkring 80-100 mio. kr. Dette er dog ikke det samlede regnestykke, da der må forventes både yderligere udgifter, men også indtægter og ikke mindst brandeksponering.

Tilbuddet er blevet til i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet og ministeren herfor, Troels Lund Poulsen. At det offentlige overhovedet er involveret skyldes naturligvis forventningerne om, at det vil skabe masser af positiv omtale for København og resten af Danmark. Hertil vil de realisere turistindtægter fra cykelentusiaster og andre turister, der vil komme til Danmark for at se cykelløb. Den forhåbentligt positive omtale vil også strække sig ud over 2018, hvor Danmark i givet fald vil skulle være vært for de indledende etaper.

3,5 mia. følger normalt med i Tour de France på TV, og det drives af selskabet ASO, Amaury Sport Organisation, der også står bag Vuelta a España (her i Danmark også kendt som Spanien Rundt), motorløbet Dakar Rally og en række andre løb. Det giver enorme indtægter for sponsor- og tv-rettigheder, hvor TV 2 i Danmark, der har rettighederne til at sende såvel Tour de France som Vuelta a España.

Selv om Danmark byder, så er det ikke ensbetydende med, at cykelløbet rent faktisk kommer til København. Det skal først besluttes af løbsarrangørerne, men det lyder til, at buddet bliver opfattet som et seriøst bud. Senere i november kommer Tour de Frances direktør, Christian Prudhomme, til Danmark for at mødes med den cykelglade statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

Her kan du se etaperne i næste års Tour de France 2016:

Spændende Tour de France rute i København

Rygterne tyder på, at det kan blive en særdeles flot og historisk interessant rute, hvis Danmark får værtsskabet. Ifølge TV2 er det planen, at prologen skal køres i det indre København. Hertil kommer en etape fra Roskilde over Storebælt med afslutning i Odense. Endelig skal en tredje etape begynde i Vejle og slutte i Sønderborg lige nord for grænsen til Tyskland.

Danmark har i 2011 været vært for VM i cykling, da løbet blev kørt i København og sluttede nord for Geels Bakke. Året efter lagde både Herning og Horsens asfalt til ikke mindre tre etaper i et af de andre store cykelløb, Giro d’Italia.

Skriv et svar